Nytt device för RLS

Skapar magnetiskt tryck
Restpad är ett patenterat medicintekniskt hjälpmedel i form av ett magnetband som fästs på benet där stickningarna är som värst. Bandet skapar ett tryck som bidrar till att oron i benen försvinner. Effekten märks efter bara 15 minuter, och metoden kan även användas förebyggande under till exempel flygresor, biobesök eller en stund innan du går och lägger dig.

Johan Wulfcrona har haft problem med rastlösa ben sedan 1987. Han har testat allt från kvällspromenader till medicinering mot sjukdomen, men när inget av det fungerade började han se sig om efter en ny metod.

– Det är konstaterat att magnetbehandling kan hjälpa mot utstrålande smärtor i benen. Det fick mig att fundera på om metoden även skulle kunna tillämpas vid rastlösa ben. Eftersom jag inte kunde hitta någon produkt på marknaden bestämde jag mig för att utveckla den själv, säger han.

Patenterad produkt
*
Restpad är en godkänd CE-märkt produkt utvecklad i nära samarbete med rådgivare och forskare. Tillsammans med det tryck som metoden skapar lindrar de naturliga magneterna i bandet besvären. 95 procent av användarna uppger att de slipper eller minskar sina problem.

Detta kan också lindra symptomen:Enklare träning, som till exempel en promenad eller cykeltur Regelbundna sovtider Att hålla sovrummet svalt Massage och avslappning Värme eller kyla på fötterna och benen