Ny föreståndare Wallenbergcentrum molekylär och translationell medicin

Ny föreståndare Wallenbergcentrum molekylär och translationell medicin

Christina Jern, överläkare och professor i neurologi, blir ny föreståndare för Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin. Hon tar över efter bröstcancerforskaren Göran Landberg.

Christina Jern är professor i neurologi och överläkare i klinisk genetik och forskar om stroke, dess uppkomst och hur livet ser ut efteråt. Från och med 15 september är hon ny föreståndare för Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin (WCMTM).

– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an detta uppdrag. Utifrån ett ledningsperspektiv har mina hjärtefrågor sedan många år varit just att verka för återväxten av forskargruppsledare och att stärka samverkan mellan Göteborgs universitet och VGR. Detta ligger helt i linje med målsättningen för Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin.

Centrat skapades 2016 för att stärka Life Science i Västsverige. Målet är att tillsammans med Västra Götalandsregionen och Astra Zeneca bygga upp ett akademiskt centrum med forskning av världsklass. Fokus ligger på forskning om metabola och degenerativa sjukdomar, neurovetenskap, inflammation och cancer. Satsningen omfattar 620 miljoner kronor under en tioårsperiod.